Sammaleen poisto tiilikatolta pidentää katon ikää

Sammaleen poisto tiilikatolta käy ammattilaisten tekemänä nopeasti. Puhdistamme katot tehokkaasti ja ammattitaidolla – meillä on alalta yli 10 vuoden kokemus.

Kaikkiin palveluihimme kuuluu 100 % tyytyväisyystakuu! 

Sammal on tiilikaton vihollinen 

Puhdas ja hyväkuntoinen katto raikastaa koko talon ilmeen. Katto on myös yksi tärkeimmistä kodin osista: jos se ei toimi kuten pitää, kärsivät pian koko talon rakenteet. Sammal on kauniin tiilikaton pahimpia vihollisia.  

Sammal iskee varsinkin niihin kohtiin tiilessä, mistä sen alkuperäinen suojaava pinnoite on rikkoutunut tai kulunut pois. Tiilikatolla kasvava sammal kerää itseensä kosteutta eikä katto pääse kuivumaan sammalen alta. 

Tämä heikentää tiilten kuntoa entisestään, koska kosteus kuluttaa tiiliä ja tekee niistä aiempaakin huokoisemmat. Pakkanen saa sammaleen jäätymään ja vesi laajenee, mikä sekin lisää tiilten kulumista. Kosteus voi myös päästä jopa tunkeutumaan kattopäällysteen alle. 

Tiilikaton puhdistus sammaleesta ammattilaisvoimin 

Tiilikaton puhdistus sammaleesta kannattaa tilata alan ammattilaisilta. Teemme työn nopeasti ja turvallisesti. Puhdistamme katon tehokkaalla, mutta hellävaraisella painepesurilla. Palveluun kuuluu myös sadevesikourujen ja rännien puhdistus sekä yksittäisten, rikkoutuneiden tiilien vaihto uusiin. 

Sitten teemme sammaleenestokäsittelyn, joka tuhoaa myös silmälle näkymättömät sammaleen juuret ja itiöt. Sen jälkeen katto voidaan myös pinnoittaa suoja-aineella tai maalata. Aivan lopuksi teemme loppusiivouksen.  

Pyydä meiltä ilmainen kartoituskäynti, saat sen päätteeksi tarjouksen tiilikattosi puhdistamisesta! 

Miksi sammal kasvaa tiilikatolla? 

Sammaleen syntymiseen vaikuttaa monta tekijää. Katon sijainti suhteessa eri ilmansuuntiin vaikuttaa tähän, onko lähellä kattoa varjostavia puita ja sekin, sijaitseeko katto suuresti liikennöidyn kadun varrella vai hiljaisessa kylässä.  

Sammal rakastaa varsinkin varjoisia kattoja, minkä vuoksi sitä esiintyy yleensä varsinkin katon pohjoispuolella, minne aurinko ei pääse niin usein paistamaan. Tiilikaton säännöllinen huolto pitää sammaleen poissa sijainnista riippumatta. 

Sammal viihtyy myös sadevesikouruissa. Kun sammalen mukanaan tuoma kosteus jäätyy, voi se pahimmillaan jopa pudottaa kourut alas, mikä on onnettomuusriski.  Sammal voi myös estää sade- ja sulamisveden virtaamisen ränniin. Tämä voi aiheuttaa talon julkisivun likaantumisen, jos vesi pääsee tulvimaan sadevesikouruista yli. 

Tiilikatto tulee puhdistaa säännöllisesti 

Sammal paitsi kuluttaa tiiliä, mutta myös näyttää ikävältä. Sammal viihtyy varsinkin varjossa. Talon sijainti vaikuttaakin siihen, kuinka nopeasti sammal pääsee kasvamaan katolle.  

Tiilikatto kannattaa pestä keskimäärin viiden-kymmenen vuoden välein. “Yleensä teemme tiilikaton puhdistuksia ensimmäisen kerran noin 10-vuotiaille katoille”, Marko Boman, Expert Kattohuolto Oy:n myyntipäällikkö kertoo.

Jos katto sijaitsee aurinkoisella tontilla, sammal ei välttämättä pääse iskemään niin nopeasti, mutta katto voi taas haalistua auringossa. 

Yksi tapa estää sammaleenkasvu on käsitellä katto säännöllisesti sammaleenestoaineella. Kolmen – viiden vuoden välein lisätty sammaleenestoaine voi auttaa niin tehokkaasti, ettei kattoa tarvitse puhdistaa, pinnoittaa tai maalata niin usein kuin tavallisesti. 

Vuosihuolto on tärkeää 

Lisäksi perusteellisemman puhdistuksen lisäksi katto kaipaa myös vuosihuoltoa. “Katto kannattaa puhdistaa irtoroskista käsin tai lehtipuhaltimen avulla ja puhdistaa samalla myös sadevesikourut sekä rännit”, Boman kertoo. Kourut ja rännit kannattaa puhdistaa syksyllä, ennen lumien tuloa, jotta sammal ja irtoroskat eivät pääse jäätymään. 

Monet pohtivat tämän huollon suorittamista itse, mutta mikäli katolla työskentelyyn ei ole koulutusta tai siitä ei ole muuten saanut kokemusta, on katolle kiipeäminen aina riskialtista. Katolla liikkuessa tulee aina pitää turvallisuudesta huolta, sillä varsinkin sammal voi olla petollisen liukasta, kun sen päälle astuu. 

Talvisin katto kannattaa pitää puhtaana lumesta ja jääpuikoista, jotta kotisi asukkaiden ja mahdollisten satunnaisten ohikulkijoiden turvallisuus on taattu. Lumi voi myös vääntää varsinkin sadevesikouruja, joten senkin vuoksi tähän tulee kiinnittää huomiota. 

Sammaleen poisto tiilikatolta – millainen hinta työlle muodostuu? 

Sammaleen poisto tiilikatolta: millainen hinta projektille on odotettavissa? Tiilikaton pesun ja mahdollisen pinnoittamisen tai maalauksen hinta määräytyy aina tapauskohtaisesti.  

Tutustumme katon kuntoon kartoituskäynnillä, mittaamme sen koon ja annamme suosituksen tehtävästä työstä ja tarjouksen käynnin perusteella. Kartoituskäynti ja tarjouksen antaminen on aina maksutonta. 

Tiilikaton pinnoitus – pidempiaikainen suoja 

Tiilikaton pinnoitus suoja-aineella suojaa kattoa vielä pidempään kuin pelkkä pesun jälkeen laitettu sammaleenestoaine. Suoja-aine muodostaa tiileen vettä hylkivän pinnan.  

Lisäksi suoja-aine estää kattoa likaantumasta ja haalistumasta auringon valossa. Suosittelemme katon käsittelyä suoja-aineella ensimmäisen kerran noin 10-vuotiaille katoille, joiden maalipinta on edelleen hyvässä kunnossa. 

Palveluun kuuluu tiilikaton, sadevesikourujen ja rännien puhdistus, katon käsittely sammaleenestoaineella, pinnoitus suoja-aineella ja loppusiivous. Suoja-aine on väritön, eikä se muuta katon ulkonäköä. 

Tiilikaton maalaus – tehokkain huoltotyö 

Tiilikaton maalaus antaa katolle parhaan suojan. Uusi maalipinta on hyvä valinta silloin, kun katto on jo päässyt haalistumaan UV-säteilyn vaikutuksesta. Maali myös sulkee tiiliin mahdollisesti syntyneet huokoset ja pidentää näin katon käyttöikää.  

Sammalkaan ei pääse tarttumaan maalattuun tiileen niin helposti kuin kuluneeseen, huokoiseen pintaan. Tiilikatto tarvitsee maalata keskimäärin 15 vuoden välein. Katto näyttää maalauksen jälkeen kuin uudelta ja kestää sään vaikutukset taas paremmin. 

Tiilikaton maalaus vie kahdesta kolmeen päivää, riippuen katon koosta. Maali antaa suojan pitkäksi aikaa: “Käyttämämme maalit kestävät hyväkuntoisina jopa 15-20 vuotta!” Boman kertoo. 

Tiilikaton maalauspalveluun kuuluu katon, rännien ja sadevesikourujen pesu, tiilikaton käsittely sammaleenestoaineella ja maalaus kahteen kertaan. Lopuksi teemme vielä loppusiivouksen. Tiilikaton väri voidaan myös vaihtaa tarvittaessa. 

 

Miksi valita Expert Kattohuolto Oy? 

Olemme saaneet paljon hyvää palautetta laadukkaasta ja edullisesta työstämme. Tarjoamme kattojen huoltoa monipuolisella skaalalla, kattojen puhdistamisesta aina maalaukseen asti.

Palvelualueemme on laaja, aina Helsingistä Tampereelle ja Kotkasta Saloon saakka.   

Pesussa ja sammaleen torjunnassa käyttämämme tuotteet ovat turvallisia ja ympäristöystävällisiä. Kun on aika kunnostaa katto, saat tarjouksen meiltä maksuttoman tutustumiskäynnin jälkeen. Varaa ilmainen kartoituskäynti tästä! 

Lähtetä hintakysely