Tiilikaton käsittely suoja-aineella pidentää katon käyttöikää

Tiilikaton käsittely suoja-aineella pidentää katon käyttöikää. 

Tiilikaton käsittely suoja-aineella pidentää katon käyttöikää, koska suoja-aine suojelee sitä kuluttavalta sammalelta, lialta ja UV-säteilyltä.

Tiilikaton huoltotyöt saa nopeasti ja ammattitaitoisesti meiltä – yli 10 vuoden kokemuksella! 

Tiilikaton käsittely suoja-aineella 

Tiilikaton käsittely suoja-aineella kannattaa tehdä säännöllisin väliajoin. Suosittelemme käsittelyä 10+-vuotiaille tiilikatoille, joita ei tarvitse vielä maalata. Käsittely kannattaa uusia viiden – kahdeksan vuoden välein parhaan lopputuloksen saamiseksi.  

Tiilikaton suojakäsittely -palveluumme kuuluu tiilikaton, sadevesikourujen ja rännien huolellinen puhdistus sopivalla pesuaineella ja painepesurilla, jonka ammattimainen käyttö ei kuluta tiiliä. Sen jälkeen katto käsitellään sammalenestoaineella ja värittömällä suoja-aineella.  

Lopuksi teemme vielä loppusiivouksen. Mikäli katolla on rikkonaisia tiiliä tai muuta pientä korjattavaa, teemme sen ennen puhdistusta. 

Tiilikaton suojakäsittely ammattilaisten tekemänä 

Tiilikaton suojakäsittely kannattaa jättää alan ammattilaisille. Tällöin säästää aikaa ja vaivaa – ja ennen kaikkea varmistaa oman turvallisuuden.

Tarjoamme katon huoltopalveluita laajalla alueella – aina Helsingistä Tampereelle ja Kotkasta Saloon saakka.  

Tarjoamme kaikille palveluillemme 100 % tyytyväisyystakuun. Lue lisää palveluistamme ja tarjoamastamme ilmaisesta kartoituskäynnistä! 

Miksi tiilikatto kannattaa käsitellä suoja-aineella? 

Tiilet muuttuvat ajan saatossa sammalen ja UV-säteilyn vaikutuksesta huokoisiksi. Tiilet kuluvat ja saattavat jopa rikkoutua, mikäli sammal pääsee rehottamaan katolla. Sammal kerää itseensä kosteutta, mikä lisää tiilikaton painoa ja toisaalta aiheuttaa sen, etteivät tiilet pääse kunnolla kuivumaan.  

Sammaleessa oleva kosteus myös laajenee jäätyessään, mikä lisää tiilien kulumista. Tiilikaton pesussa tiilet ensin puhdistetaan sammalkasvustosta, levästä ja liasta. Sen jälkeen katolle lisätty sammalenestoaine tuhoaa myös silmälle näkymättömät sammaleen juuret ja itiöt.  

Suoja-aine ennaltaehkäisee uuden sammalkasvuston vaikutuksia, jotta katto ei tarvitsisi uutta pesua niin pian uudestaan. Suoja-aine sulkee tiilen huokoset ja tekee tiilen pintaan vettähylkivän kalvon, josta vesi valuu pisaroina alas. Suoja-aine estää kattoa myös haalistumasta UV-säteilyn vuoksi, jolloin katto ei tarvitse uutta maalipintaa niin pian. 

Rännien ja sadevesikourujen puhdistus taas kannattaa sen vuoksi, että ne toimisivat kuten niiden pitääkin. Mikäli kourut ja rännit ovat täynnä sammalta ja irtoroskia, ne saattavat tukkeutua.  

Sade- ja sulamisvesi voi tulvia kourujen yli ja liata talon julkisivun. Pahimmillaan täynnä olevat kourut voivat jopa pudota alas ja aiheuttaa turvallisuusriskin ohikulkijoille. 

Onko suoja-aine turvallista? 

Suoja-aine on täysin turvallinen tuote. Se on hajuton ja väritön, joten se ei muuta katon ilmettä millään lailla. Lisäksi suoja-aine on myös ympäristöystävällinen ja biohajoava tuote. Suoja-aineesta ei ole siis vaaraa kenellekään – paitsi sammalelle!

  

Milloin suojakäsittely ei enää riitä? 

Mikäli katon väri on jo päässyt haalistumaan tai maalipinta on kulunut, tarvitsee katto järeämpää huoltoa kuin pelkän suojakäsittelyn. Tiilikatto tulee maalata uudestaan yleensä 15 vuoden välein. Tiilikaton maalauspalvelumme on muuten samanlainen sisällöltään kuin suojakäsittelykin, mutta suoja-aineen tilalla katolle lisätään kaksi kerrosta maalia.  

Eri huoltotoimenpiteistä parhaimman suojan tiilikatolle antaa uusi maalipinta. Maali uppoaa syvälle tiilen huokosiin ja sulkee ne. Samalla tiilikaton väri voidaan myös vaihtaa, mikäli haluaa vaihtelua talon ilmeeseen. Tiilikatto näyttää maalauksen jälkeen kuin uudelta! 

Tiilikaton maalauksen tarpeen voi selvittää helposti kahdella eri tavalla. Jos ei ole varma, onko katon väri haalistunut, voi verrata mahdollisesti varastossa olevia ylimääräisiä tiiliä katolla oleviin. Mahdollisen värieron näkee näin verratessa helpoimmin. Jos sadevesikouruissa näkyy hiekkaa, sekin kertoo maalipinnan kulumisesta.  

Miksi Expert Kattohuolto on hyvä valinta? 

Olemme erikoistuneet kattojen huoltamiseen ja meillä on pitkä, yli 10 vuoden kokemus alalta. Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia katon- ja julkisivujen huoltopalveluita. Pesemme, suojakäsittelemme ja maalaamme erilaiset katot, kuten tiilikatot ja peltikatot, taas uudenveroisiksi.  

Tarjoamme palveluillemme 100 % tyytyväisyystakuun. Jos huomaat palvelussamme puutteita, korjaamme vian kuntoon tai palautamme rahasi.  

Hoidamme vuosittain yli 500 kattoa kuntoon ja olemme saaneet erinomaista palautetta asiakkailtamme. Sinun ei tarvitse kuitenkaan uskoa pelkästään meitä – tutustu kotisivuihimme ja lue sieltä saamiamme palautteita! 

Onko tiilikatto suojakäsittelyn tarpeessa? 

Mikäli tiilikattosi kaipaa huoltoa, ota ihmeessä yhteyttä! Tutustumme kattosi kuntoon ilmaisella kartoituskäynnillä, jossa tutkimme kattosi ja mittaamme sen koon. Kartoituskäynnin päätteeksi saat tarjouksen.  

Kartoituskäynti ja tarjouksen pyytäminen eivät sido sinua mihinkään. Tarjoamme palvelua laajalla alueella, Helsingistä Tampereelle ja Kotkasta Saloon saakka. 

Tilaa maksuton kartoituskäynti tästä! 

Lähtetä hintakysely